Wednesday, November 3, 2010

Ragam Meragam


Saya berada di kampung halaman terchenta..sangat gumbira..
khamis + jumaat + sabtu + ahad = CUTI!!!! so heaven..

okey..tadi aku balik dengan kenderaan yang boleh memuatkan 44 orang penumpang..oh..rindunya sama bas MARA..sudah lama tidak mengorat anda..di Langkawi tiada kemudahan awam seperti itu yer kawan2..kalau korang tengok ada bas pun, tu untuk pelajar sekolah dan bas pelancong saja..tiada pengangkutan awam yang bernama BAS dan LRT..tapi ada CABLE CAR..canggeh kan..hehe

Hari ni dalam bas cuma ada 1/3 penumpang je..so boleh la tengok ragam yang macam2 ada..


RAGAM 1 : Pokcik sengal
Tadi aku duk kat belakang sorang pok cik ni..lepas menutup semua jendela aku pun concentrate la nak tido..kononnya la..tetiba je ada free show yang sungguh menjijikkan..pokcik sengal depan aku korek lobang hidung dia..gila punya nikmat pokcik tu..dah tu siap gentel2..iyerrrkkk..wek..wek..(*lebih dasyat alahan orang mengandung)..punya la tak senonohnya, dah korek boleh masukkan jari dalam mulut pulak..uwaaaaa...kenapa la ada free show camni depan aku..:((


RAGAM 2: Pok cik driver gila hon
Dari mula aku naik bas sampai ke destinasi kampung halaman terchenta kira-kira 50km, rasanya dekat 50 kali kot pokcik driver tu bunyikan hon, tak boleh nampak keta bergerak 60km/j skit..mesti dia hon..tu tak termasuk mat motor yang bawak awek bersiar2 tepi jalan..tu pun dia hon..eh..pakcik tu memandu secara berhemah la..tipu!!kalau dia bunyikan hon yang panjang tu mesti akan diikuti cacian yang lebih panjang..aiyarrkk..pokcik tu mesti kecik2 dulu suka itu macha yang berniaga roti hon..hon..kan..kan..


RAGAM 3: Mok cik yang sedang bergosip
Al-kisah dua orang mok cik yang sedang leka bercerita..
"hang nak tau dak..bah dekat jitra tu dah paqaih ketiak..kesian no..nasibla kat tempat kita tak bah cam tu kan"
"rumah rita rudaini..bla..bla..bla...."
advancenya makcik ni kan..terima kasih jadi siaran melodi saya..hehe~

teringat satu teka teki: "negara mana yang banjir dulu baru hujan"
jawapan: BAHRAIN :p


RAGAM 4: Kanak-kanak chomel
Ini aku suke..budak pompuan yang dari mula naik bas sampai aku dah turun bas..tido macam duk atas katil empuk (eh..dia bayar tambang bas la..suke hati dia la)..mesti dah termasuk dalam cerita Alice in Wonderland kan..letih sangat shopping barang raya kut..hehe


RAGAM 4: Si gadis manis yang merindui kampung halamannya
eh..ni macam best jer kan..dalam fikiran gadis itu cuma ada..apa yang puan emak masak hari ini yer..esok nak bangun pukul brapa..bestnya kalau dapat buli adik aku..oh..so heaven..dalam hati macam2 lagu ada.."Cantik luar cantik dalam cantik macam mama...boleh pandang2..jangan pegang2..duduk rengang2.." gumbiranya hati tak terkata..lalalala~








4 comments:

Mila Ahmad said...

wah best²

RoSs_NiE said...

@mila: iyerr..sgt best

Lizzie Yasmin said...

yang ke 4.. bukan ragam.. tp angan2... hehehe.. jom balik kg jugak mlm nie.. kdh kt mn??

RoSs_NiE said...

@lizzie: hehe..angan2 si gadis..jom2..kdh di yan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails