Wednesday, November 17, 2010

Kesayanganku..Kenangan Bersama Adalah Yang Terindah

Hari Isnin lepas, 15hb November 2011 merupakan hari terakhir aku di SMKTP..pagi-pagi tu aku check keputusan pertukaran guru sesi 2011, alhamdulillah aku berjaya dalam pertukaran daerah..terkejut juga aku..yela..aku langsung tak menaruh harapan..aku dah selesa berada di Langkawi..tapi takpe la mesti ada hikmah di sebalik semua ni

Hari ni dengan semalam aku hanya jenguk fesbuk sekejap-sekejap jer sebab aku tak boleh tengok post, video dan gambar-gambar wondergurlz..mesti air mata bergelinangan..korang..thanks a lot coz give me precious moment walaupun hanya setahun kita bersama..

untuk kesayanganku, wondergurlz semua:


GEE JAH,
semoga berjaya dalam bisness u..i doakan u menjadi bisnesswoman yang berjaya..selamat menjadi KP Sivik untuk tahun depan..hehe..nanti kita pi melancong sama-sama yer..jaga rumah elok-elok tau..u kan ketua rumah yang sweet dan berkomitmen..nanti kalau i nak pegi bercuti di langkawi, boleh tak nak jadikan kuarters guru tu chalet i..kalau tak boleh pun i nak p jugak..tak kira..kalau u nak pegi bercuti mana-mana, u bagitau i la..kalau tak, i majuk kuasa 100..kalau ada orang kacau u, u bagitau i tau..i nak tumpang bergosip, kalau orang tu buat u kecil hati, mai i buka silat cekak roshni (cam berani jer kan)

NURAIN REDZALI,
Lepas ni mesti i rindu bebelan u..hehe..i tak sempat nak belajar teknik-teknik makeup banyak-banyak dari u..lepas ni kalau ada event apa-apa, sapa yang nak mekapkan i..sedeynya..kalau i boring, sapa nak layan i sembang..sapa nak dengar bebelan i yang tah apa-apa..u..maybe ada hikmahnya Allah bagi u tambah masa di Langkawi..semoga u menjadi lebih tabah dan bersedia dengan cabaran yang bakal ditempuhi nanti..lupakan kisah duka u tu..jom kita ketawa sama-sama

NORYANI ELLYA,
El sayang, jangan nangis lagi yer..lepas ni takde la orang nak bergosip pasal handbag, kasut dengan baju baru lagi dengan i..he..mesti i akan rindu donut yang u masak tu, sangat sedap..lepas ni tak boleh bercanda di tepi pantai bersama CITY lagi..mesti i akan rindu u gelak
"hadir dirimu (kawan) memngajar aku erti sebuah persahabatan, walaupun ku tahu perpisahan adalah lumrah kehidupan, tetapi memori bersama akan sentiasa di ingatan"..i'll always remember dis words..

NOR KHAIDA,
Tayunk, lepas ni u dah bersama sayang u..lepas ni sapa yang nak jadi perunding imej i?sapa yang nak melilit-lilit 360 darjah tudung i..uhu..sedey..sedey..citarasa kita sama, u pandai menggoda i..i akan ingat camne i dapat beli purse BUM yang gorgeous tu..i akan ingat masa kita makan wafer di Langkawi Fair dan bershopping baju dengan u..lepas ni tak boleh dah naik persona yang seperti berada di Cameron Highland sambil bergusip..hehe..lepas ni dah tak boleh nak merasa air sedap yang dibancuh oleh u..uwaaa..rindu semuanya

SHAHIDA,
Kak ida rumateku, bila dengar lagu "wondergurlz" mesti teringat ringtone hanphone kak ida..lepas ni dah takde sapa nak menonton TV dekat depan sorang-sorang..cian TV tu kan..hehe..kak ida, lepas ni dah takdak sapa nak dengar Roshni membebel tah apa-apa kan..takde sapa nak melayan roshni..takde sapa nak dengar roshni bercerita sambil ketawa-ketawa kuat..uwaaa..sedey..rindu..rindu

KHAIRUL NAJMI,
mama yuyu dan yoyet yang comey, lepas ni tak boleh dengar dah u bercerita pasal kucing-kucing.. kalau api BBQ tak nyala, u la yang tolong doakan..i pun nak cakap, u matang jugak la..u selalu nasihat dan bagi idea yang bernas..

ZAMZAHRINA,
Zam, i sangat tersentuh tengok video yang u buat tu..lepas ni if i pegi honeymoon kat Langkawi, i booking kereta u la..kereta u sangat berjasa pada kami semua..i tak sempat nak belajar main "stonehenge" tu..bila-bila i pegi Langkawi kita main sama-sama yer..walaupun muka u nampak garang tapi u baik hati sangat, thanks kawan..

ISMAJULIAN,
Cik yang bakal menjadi puan, terima kasih sebab mengajar i posing berbagai-bagai pose..hehe..dah ada peningkatan la..boleh jadi model tak??(perasan lak)..u..lepas ni mesti i rindu dengar u bercerita..mesti i rindu naik CITY dengan kelajuan 140km/j seperti naik roller coaster dengan u..thanks sebab bawa i pegi tempat-tempat yang menarik di Langkawi..


Wondergurlz semua,

Aku menyayangi sahabatku dengan segenap jiwaku. Sahabat yang baik adalah yang seiring denganku dan menjaga nama baikku ketika aku hidup atau selepas mati. Kuhulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan kerana aku akan berasa senang. Semakin ramai sahabat, aku semakin percaya diri. Aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tidak luntur dalam suka dan duka. Jika aku dapat, aku akan setia padanya…..


Ya Allah, semoga ukhwah yang terjalin akan kekal selamanya.
Jauhkan kami dari segala fitnah, hasad dengki dan perasaan buruk sangka itu.
Aminnnn...












p/s: menulis entry sambil menangis..wondergurlz..i miss all the moment with all of u..thanks for being my best friends forever


11 comments:

Gee Jah Noor said...

bleh je u nk dok kuartes tu..pastu tolong kemas skali..haha..u nak jadi pelindung i? nak buang lintah bulan pon i kena buang, apatah lagi kelawar..haha...dan i akan rindukan saat i tolong buka penutup botol air mineral, bukakan getah plastik air n macam2 yg tolong bukakan..haha...

tetiba sedih balik..sob sob..

ellya said...

rossniesedihh tersentuh plak bc artikel u karangg nie, awatlahh cepat sgt perpisahan ini terjadi, masih bnyk benda yg kita tak wat lagi, ell ngn zam baru bercadang nak rncang aktiviti wondergulz tahun dpen, tapi dah jd cmnie tak ckup geng lahh.,..sob3

kert_z said...

roshni, game tu nm nya stoneage,, emm, bl lg ye leh p alikhsan ngan u n sembg psl bola,emm

RoSs_NiE said...

@gee: u mmg slalu tolong i..tenkiu..i nie mmg saja2 nk manja ngan u jer..kihkih
@ell: boleh jer rancang..nnt weekend i pegi langkawi..ok?
@zam: hehe..silap eja lak..p tgk barang jer..tak beli pun..he..kita sembang dlm fesbuk je la

Gee Jah Noor said...

no problem lah..i kan wonderpet..hehe..thn depan nak tukar ketua umah leh x? suh el lak la jadi ketua umah..hehe

RoSs_NiE said...

@gee: yes..yes..wonderpets dtg membantu..apa yg penting..kerjasama..u nak letak jwtan ke??hikhik

ellya said...

gee : el rase gee dah sesuai jd ketua umh, takyahh lah tukarr, ell tak rela..hehe

cute1986 said...

takper...u boleh belajar make up dari blog i ok..nanti i buat entry meke up khas buat u...
i pun minta maaf kalau i ader buat silap dan salah....takper i tak der semangt nak tukaqn sambung belajaq dahh huhu

haida said...

haida said...
uhuk2.. so touching la u punya entri neh.. simple but deeply touching.. nnti i mkn wafer i mesti ingt u.. huhu

RoSs_NiE said...

@cute1986 : hehe..silala buat..nnt i belek2 kat blog u yerr

RoSs_NiE said...

@haida: uhuk..sob2..sedey2..i windu u tayunk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails