Thursday, September 30, 2010

Bila "HanTu Raya" berbicara...



Hari nie di sekolah ada majlis bacaan Yasin dan solat hajat untuk students yang bakal mengambil PMR, SPM dan STPM..agak kelam kabut jugak di sekolah..budak-budak datang bersalaman dengan guru-guru minta maaf..dusshhhh..sangat2 terharu..oh tidak!! i very the sensitive you know..once broken consider sold..cehhh..takde kena mengena langsung :P

hari nih ada cita dramatik...genre tidak diketahui..so layanzzzz..




aku search pic "hantu raya" kt google..seyes..sangat2 menyeramkan..aku nih kan penakut aka pengecut..so aku rasa baik aku letak jer pic si comei casper nih..da kena mengena gak kut..adik-beradik ghost gak..haha~


wokey..aku nk cita sal "Hantu Raya"...1st sekali, if korang rasa "title" yg aku guna nih tak sesuai sebab aku cikgu, its ok..aku saja nak gempakkan entri aku..actually gelaran "Hantu Raya" nih bebudak kelas aku berikan kat seorang pelajar pompuan kelas aku..sebab apa??..aku pun tak tau..malas nak tanya banyak2..

budak nih sangat suka ponteng sekolah..dalam sebulan tu ada kut 5,6 hari datang sekolah..she is a gurl, ok?

Ari nih dia datang sekolah setelah sebulan kut aku tak jumpa dia..aku pun apa lagi..sebagai guru kelas yang berdedikasi (silalah jangan percaya), pi la panggil dia nak bagi motivasi konon-konon..moga2 insaf lah..hahaha...


Mari tengok dialog yang aku rasa nak bagi kat David Teoh..komfem box office punya la..sungguh dramatik (silalah percaya)


cikgu baek hati: "kamu pi mana yer..dah lama tak mai sekolah??"

si budak: "errkkk...cikgu tunggu PPD call la..saya tak tau nak cakap pa"

cikgu baek hati: "pasai pa lak saya nak kena tunggu PPD call, awat??kamu ada skandal ngan orang PPD ke?"

si budak: "ayah saya cakap, PPD nak call..saya malas nak cakap banyak"

cikgu baek hati: "ok..kalau macam tu biar saya je la yang call PPD..apa masalah kamu sebenarnya ni..bikin sekolah macam kepunyaan mak bapak kamu je..bapak kamu ada share saham ke kat sekolah nie" (dalam nada menggertak)

si budak: "saya pun tak tau cikgu, erkkk..cikgu nak call PPD ke??hmmm..cikgu try call ayah saya dulu la cikgu.."(si budak bagi no.fon ayah dia)

cikgu baek hati: "ok..tak pa..lepas nie..ikut saya pi jumpa PK HEM..pastu saya nak call ayah kamu, tanya sebab apa kamu tak mai sekolah.."

si budak: "eh..cikgu..kelmarin saya tak mai sekolah sebab pi tengok nenek saya meninggal dekat Baling"

cikgu: "eh kamu nih..tak payah nak tipu saya la..saya baru nampak kamu 2 hari lepas, agak-agak la.."
(actually aku tak jumpa dia pun..dia ada pergi rumah budak kelas aku 2 ari lepas thats why aku cakap ngan megahnya )

si budak: "nenek saya meninggal dalam bulan nie la..saya tak igt la bila..awal bulan kut..jadi, saya ada kat Baling la"

cikgu baek hati: "agak-agak la kamu ni punn..nih dah hujung bulan dah..berapa kali nenek kamu nak meninggal..tadi cakap kelmarin..nih cakap awal bulan lak..kamu nak kelentong pa lagi??takkan nenek kamu meninggal..pastu bangun balik..pastu meninggal balik.."
(seram siot..hahaha)

si budak : (terdiam sebentar) "cikgu, sebenarnya saya MALAS nak datang sekolah"

cikgu baek hati: "haaa...tu yang betulnya..yang kamu pi putaq belit keliling satu dunia apa kes..banyak betul alasan kamu..kalau buat karangan nie..komfemla kamu dapat A kan.."

si budak: "cikgu, saya MALAS bukannya apa, mak saya macam tak menghargai apa yang saya buat..kalau saya bawa balik sijil dekat umah pun, mak saya buat tak tau je..buat apa saya nak sungguh2"

cikgu baek hati: "hamboih2..kamu buat tahek kat mak kamu pulak..kamu tau ke apa pengorbanan mak kamu dekat kamu?? hari tu dah la lari rumah..buat mak kamu risau..kamu nak mak kamu hargai kamu macam mana?? suruh buat party..gantung belon..macam tue ke?? kamu tue sebagai anak..kamu kena la belajar rajin2..kamu pernah tunjuk result elok kat mak kamu ke?? tak buat lagi..pandai-pandai je cakap bukan-bukan yer"

si budak: (terkedu seketika)..."okey cikgu..lepas nie saya janji saya datang sekolah..start dari minggu depan..kalau saya tak datang..cikgu berhentikanlah saya"

cikgu baek hati: "saya memang nak berhentikan kamu pun..saya nak tanya kamu..kamu nak sekolah ke tak nih?"

si budak: "saya nak sekolah la cikgu..tahun depan dah nak SPM..saya janji cikgu"

cikgu baik hati: "kamu nih..apa yang kamu cakap, saya dah tak berminat nak percaya..kamu pandai kelentong.kelentong mak bapak..kelentong cikgu..kelentong kawan2..banyak je alasan kamu..saya rasa saya nak bagi kamu jumpa DAVID TEOH kut..mana nak tau kamu boleh jadi pengarah filem ke penulis skrip ke..dramatik sangat..saya pun boleh tumpang femes"

si budak: "cikgu nak bagi jumpa pun tunggu la saya umur 18 tahun..masa tue saya dah masuk ASWARA"
(HAHAHAHA...dalam hati aku rasa nak gelak terguling-guling..budak nih tak tau ka aku perli dia??memang tak betoi kut..lawaknyaa...seyesly..dia memang bersungguh-sungguh ingat aku nak rekemen dia kat David Teoh..iyerkkkk...pelissss laaaaa)

cikgu baek hati: "pandai je kamu menjawab yer..oklah..macam nih la..saya nak tengok kamu nak datang tak minggu depan..kalau kamu masih buat perangai yang sama..kamu tau la saya nak buat apa kan..saya dah tak nak dengar alasan kamu..boleh meloya saya kalah ibu mengandung..ok..kamu masuk kelas sekarang"


Hahahahaha..seriusly sampai sekarang aku rasa nak gelak guling-guling kat budak nih..bengong kuasa 10 tul la..haiissshhhhh...so banyak cakap..10 aku cakap 100 dia balas..100 aku cakap 1000 dia balas..kalau masuk parlimen nih..maunya org bawak masuk tanjung ******** terus...
cikgu laki yang ada depan aku time tue pun ketawa gila-gila....hehe


budak nih memang dramatik skit la..dia nie suka buat-buat pengsan kat sekolah..memandangkan semua orang dah tau perangai dia..orang buat dunno jer..kesian gak aku tengok dia..memang dia nih femes dengan gelaran "budak suka pengsan", "hantu raya" dan "kaki kelentong"...agak2 la kan..dah besar panjang pun perangai cam budak tadika...cehhhh..malas nak layan




p/s: silap la aku tak rakam perbualan tadi..mesti rating tertinggi ar dalam youtube..dialog di atas telah di "cut" sebab aku pn MALAS nak taip panjang-panjang..agak-agak korang kan..David Teoh leh terima tak skrip cam nie??leh pecah panggung tak (hahahahaahha...still ketawa)





2 comments:

ZaCKiLLeRZ said...

cikgu kn byk brsbq

RoSs_NiE said...

a'a..cikgu mmg kna bsabar ngan kerenah bdk2..mcm2 ragam..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails