Sunday, August 1, 2010

PengALaman NgEri..wuhuuuu~


♫♪♫♪
Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut ♫♪♫♪


weeewiittt..sedapkan lagu ni..sangat menarik..

sebenarnya lagu ni ada kena mengena dengan entry aku..h
ehe..lawak pun ada..sadis pun ada..terharu pun ada..ni pasal pengalaman aku gara-gara nk membeli lappy baru..

Aku ngan kawan aku si gee jah p Kuah nk beli lappy baru..apa lagi..naik la motor ego S..wahhh..merempit gila lar..tanpa memikirkan kemungkinan yg bakal menjelma..kuang2..dah beli lappy terpaksa tunggu sbb technician tu nk install dan setting laptop ni..2 jam la jugak tunggu..sementara tu kami pegi la mkn nasi ayam periuk besar..tuttt..tuttt..hujan dengan lebatnya..terpaksalah pegi jalan2 d pasaraya yang berdekatan..disebabkn hari pun dah nk malam..terpaksalah ka
mi merendah hujan lebat tu..takut kemungkinan-kemungkinan yang bakal terjadi..ma tak nya..kang terpaksa meredah malam2 dengan hujan lebat..

fuuhhhhh...rasa ngeri gila naikk motor lebih kurang 40minit..kebas kaki..baju nih dah basah kuyup la..dh jadi seksi siot..ahhh..lantak la..janji
sampai rumah..tangan dengan kaki dh menggeletar gila..kesejukan..macam rasa duk kat kutub utara pun ada jugak (mcm la pnh p kan)..hujan lebat kuredahi jua..fuhhhh..cam ayat pasrah je kan..

serius weii..angin kuat gila..hujan pun lebat..dah rasa terhoyong hayang naik motor tu..hehe..dasyat kan..(lantak la..ni cita aku kan.
.nak jugak ada sound effect)..adusss..rasa macam nak kena strok pun ada gak..nasibla aku suruh akak kedai tu tolong hantar lappy ku ke rumah..kalu tak..sekali ngan lappy yang baru tu hancur..nangis dh tak dak lagu dah..bukan senang tu nk beli..2,3 bulan jugak la berangan..hehe..

nasibla selamat gak sampai ke rumah..dalam kea
daan basah kuyup sempat lagi ketawa terbahak-bahak depan pintu umah..pengalaman-pengalaman..haha..housemate aku siap ambik gambar lagi..ni nak bagi anak cucu tengok..nenek depa naik motor di kala hujan lebat..hahaha..lawak sehhhh...


dah serupa alien pun da gak aku tgk..hahaha...kesejukan gila time nih..


3 comments:

iema said...

aku da x bleh cam yg mane 1 hg...haha...ala..aku da biase la...hg je yg x besa nek moto...nek keta je kn..len la aku...dok rempit je..huhu...

RoSs_NiE said...

hahah...tuh la pasai..fobia dh aku nih..kihkih

Gee Jah Noor said...

hahaha..baru baca entry ni..lawak2 time ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails