Saturday, March 5, 2011

Counting The Day

haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~
(perlu testing guna vokal "i" dengan sekerap mungkin sebab huruf "i" di keyboard aku ni macam dah tak best tekan. kenapa ek??)

Okey, lets counting the day..yuuhhuuu..lagi 5 hari mau mencutikan diri. Tak sabarnya nak merelaxkan minda. Banyak pulak kad mengkenduri-mengkendara..ouchhh..SELAMAT PENGANTIN BARU diucapkan pada my bestie HAFIDZAH BT. FADZIM dan FAZILLAH BT. KHAZALI. Semoga panjang umur dah dimurahkan rezeki~

Sangat sibuk minggu ni. Sibuk membuat soalan untuk kelas tambahan dan untuk ujian bulanan..sibuk menjadi pesakit selsema yang berjaya, sibuk menandatangani dengan tanda tangan yang cun melecun di buku latihan dan nota yang bertimbunan bak menara KLCC..tak panggung kepala belek buku sampai semua orang tegur..

"dah..dah la tu cikgu oi..tak pernah menyusut aih buku di mejaa"

Nak buat guana. aku mengajar enam kelas. bayangkan 1 kelas 30 orang..fuhh..fuhh..dah tu seminggu tu ajar macam-macam..wowww..wowww..hebat gila arrrr...Eh, macam nak cari orang gaji la pulak. Balik keja ada orang tolong urutkan ke..lepastu arahkan jer nak suruh buat kerja apa..ohhh..heaven gila (makk aihhh..kayonye kome nak pakai orang gaji..yer dak????)

Hari ini hari Sabtu dan hari ini jugak ada sekolah ganti..rajin kan sekolah haku mengganti sekolah ni. Sekolah ganti hari ni untuk cuti Deepavali nanti. Besalah, sekolah aku kan meriah. So, kenalah ganti mengganti dengan kerapnya. Tapi lepas bulan tiga dah takdak kut...yang lagi bestnya tadi, 3/4 jer student kelas aku yang datang. Lepas tu aku dengan bijaknya mempergunakan peluang yang ada untuk membuli budak-budak kelas aku klip kertas soalan. Macam mana nak ajar woiii..8 orang jer datang. Dua tiga kali kerja pula aku nak explain dekat budak yang tak datang tu. Tapi aku berdidikasi jugak la. Bawa buku cerita kanak-kanak, bagi diorang baca. Yela, diorang ni macam tahap budak darjah satu. Nanti la aku cerita lain kisah diorang ni. Kalau aku rajin la...

wokey,,wokeyy..nak merehatkan diri..baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~
(hangin betui la dengan keyboard ni)

3 comments:

ada mokhtar said...

cikgu dah tak sabar nak cuti ni... hehehe...
ala, tak dapat pi kenduri depa la nnt...

iman said...

xpa lg roshan 6 kls..k.ain 8 kls..xlarat sungguh..

huhu..counting the days nak p knduri ka..counting tha days nak ehem ehem..ahaha

Rossnie said...

ada: yea..betui2..sgt2 tak sabar

iman: kak ain..ni utk smggu..1 kls ada 3 buku kut..tatabahasa, karangan, komsas..ayoyo..penink woohh nk baca bg cikgu math yg kna ngajar bm ni :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails