Thursday, October 14, 2010

Mathematics is Funny???


~SaLam Reader~http://www.emocutez.com


Pelik bin ajaib mata aku tak ngantuk pulak petang nie..aku menjadi seorang yang rajin..basuh baju, kemas rumah, lipat baju..ooohoo..encik jodoh..saya sudah bersedia menjadi isteri yang solehah..tetttt..tipu belaka..http://www.emocutez.com


Aku dengan mood yang rajin men'searching' aktiviti yang beZ-beZ untuk bebudak Tingkatan 3..Diorang kan dah habis PMR..so kena buat program la (bukan aku yg manage semua yer..aku cuma handle aktiviti game maths jer)..pa nak buat yer..any suggestion??aku rasa macam nak buat
treasure hunt tapi macam susah pulak kan..time tu form lain ada kelas P&P so macam mengganggu ketenteraman awam jer..:P

aku jumpa website ni [klik sini]..nanti aku try godek2 apa yang bez-bez yang boleh menjadi sumber ilhamku..

Masa aku di UMS dulu aku ada buat 1 projek untuk paper Mathematics..projek tu berkenaan
Mathematics's Game..aku ambik tajuk probability..dalam projek tu aku tunjukkan THE MAGIC OF MATHS..benda nie nampak simple tapi sangat2 interesting..kena guna otak la
jugak untuk pikir cara susunan..ok..nanti aku ajar korang dalam next entri..

Actually maths is a fun subject if we really love it..Maths akan mudah jika kita selalu praktik kannya and always do the exercises..selalunya orang akan mudah give up bila tak boleh jawab soalan..aku pun dah banyak kali jadi cam tu tapi once kita dah paham, kita dah selidik, kita try buat..insyallah..kita akan boleh buat..hehe..macam pakar pulak kan..cuppss..aku paling lemah if bagi subject yang kena banyak membaca dan menghafal dats why aku suke maths..cuma perlu berkerut dahi mencari jawapan..teeheee...~http://www.emocutez.com



Kenapa aku kata Maths is fun??hehehe...jom tengok!!!
funny mathematics's exam answer..http://www.emocutez.com



errkkk....aku rasa aku macam penah terasa nak buat camni bila aku jawab panjang2 dan give up suatu hari dulu kala..haha



kalu sepuluh org jawab macam ni masuk tanjung rambutan la pemeriksa kertas tuu


aduisshhhh...menghubungkaitkan dengan game..memang kreatif dan inovatif betul la



woooowww...students ni memang berbakat dalam lukisan..toink3~


jangan tanya soalan camni..students nie tak rabun ok? dia leh nampak dengan jelasnya di mana x



memang menurut kehendak soalan..mengembangkan apa yang patut dikembangkan..hahaha


jawapan nie memang boleh diterima akal tapi SALAH!!!arggghhhh



p/s: kalaulah ada students yang macam ni mau pecah perut aku ketawa..kreatif wut..memang menggunakan otak yang ada dengan sebaik-mungkin la..Mathematics is funny??oh tidak!!! human makes it funny, ok???



11 comments:

Dark Half said...

kakaka...lawak btol student2 awk
kalau bab mengarut mmg kreativiti di tahap tertinggi XD

Irwan said...

kaka..tapi kebanyakan jawapan tu, budak2 tu ada potensi jadi genius (seeing the overall picture)

RoSs_NiE said...

dark half: mmg kreatif t'sgt la students zaman skrang..heheh
irwan: yes..b'potensi jugak cikgunya masuk wad d tanjung rambutan..hehe

ZaCKiLLeRZ said...

skng cikgu kita!!!

RoSs_NiE said...

zack: hehehe..sokong jgn tak sokong..:P

AmIeR said...

boleh tahan gak nh.....hahaa

RoSs_NiE said...

amier: yaya..mmg bgs utk kesihatan..he

paan said...

bez2... the magic of math.. satu artikel yg menarik nie :)

Entri terbaru -> Tutorial Submit Blog / Web ke Google

RoSs_NiE said...

paan: yups..menarik rite..:P

Cik Gallus Gallus said...

adoiii lawak betul
kalau la jwb math senang mcm ni dh la math den 100%

RoSs_NiE said...

cik gallus: hehe..janji ada jawapan kan..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails