Friday, July 23, 2010

KeRaNa AsaM PeDas iTu...


Minggu ni aku balik kampung..nasib la laut tak bergelora mana pun..selamat perjalanan aku..actually aku takut jugak la sbb membe-membe aku duk cita saat2 cemas depa naik feri..fuhh..ngeri betoi..
[cemassss!!!]

Target aku mlm ni leh la membelanja famili aku kat pasaq malam dkt umah aku..seyes wei..dh dkt 6thn aku tak menjejak kaki kt pasaq mlm tu..last sekali aku pegi masa aku form 5 kalau tak silap aku..tak terasa pun nak p situ..hahaha..mesti berjumpa makhlus2 halus yg tak terduga nanti..uppssss..bukanlah..makhluk ciptaan allah jugak..haaaiiisshhhh...semua org nk p pasaq mlm apa..biaq la depa nk bercanda di situ..kihkihkih~

Sampai je aku kt umah..terus tengok bawah tudung shawl untuk meja..upsss..tudung saji yerk..fuhhhh..mak aihhh..manyaknya makanan..macam nak menyambut menantu lak ni..ishk3..tanpa berlenggah-lenggah..aku ambik fishball sapo ntah mkn..biaqla..aku btoi2 kelaparan..masih dalam mood mamun aka mabuk2 naik feri..blk je aku terus tertiarap smbil tgk tv (haaaiiishhhh...tak senonoh btoi ank dara ni kan)..lantak la..aku sakit kepala tahap cipanzi loorrhhhh..bergoyang-goyang inul daratista dah time tu..mak aku balik je terus la bagi ayat.."macam mana tak sakit pala..balik tak mandi..pakai la baju kurung tu sampai ke pagi..sip (dlm bhs standard = jimat) sikit bil api + sabun nak basuh.."...windu la mak berleter..kahkahkah...cup2..aku rajin la..cuma nak bermalas-malasan jap je..pastu aku p mandi la..haha..

Malam tu aku letih gila la..tido awal lak tuh..tak igt pa dah la..aku bangun pun ada org call.."rossnie, da buat tuisyen utk class 3D tak..Bahasa Melayu"..bila masa la aku ngajar BM kelas 3D..dalam jadual aku cuma ajar Matematik form 4 dengan sivik je...3D pun aku tak penah masukk..hampeh je bebudak ni..boleh pulak tipu warden asrama depa..mesti warden tu tengah syok berdetink ngan awek dia..hahaha..upssss....

Tetiba je aku terbau sesuatu..tuttttt...wahhh..ayat cam seram je..YESSS!!!
Aku sangat2 suke bau ni..wahhhh..dh lama tak bau seperti ini..asyik bau
escada moon sparkle je..kihkih...dengan sepantas kilat aku terus pegi ke dapur..mak..mak masak apa nih..fuhhh..mai nk buat ayaq..mak nk ayaq pa..haha..(ayat bodek la konon) sebenarnya aku tau satgi mesti mak aku kata..bangun lewat terus mai masuk dapur..bukannya nak tolong masak..upppsss....anggapanku silap belaka..mak tak buat ayat tu pun..haha..nih bermakna mak masak special utk aku ari nih..ASAM PEDAS..masakan mak yang paling aku suka..pewwiiiiitttt....sluuurrrppsss..(ketika ini aku menulis blog smbil menghirup kuah asam pedas)...ni yang membuatkn aku terasa tak nk balik Langkawi nih..adussss...


see..asam pedas yang sangat menyelerakan..



p/s: seleraku semakin bertambah2..aduihhh..semakin temok kah aku??hehe..biarlah kan janji aku hepi sokmo..kihkih..^_^

4 comments:

RoSs_NiE said...

sgt sedapp hingga menjilat jarii :-)

Anonymous said...

wah...mak mertua ku msk asam pedas....i like it..hehe...-pijie

izyanty collection said...

lapar asam pedas lak malam2 nie heheh.....

RoSs_NiE said...

pijie: hehe..sedap kn..:-)
izyanty: ehe..jom2 p mkn..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails