Friday, March 9, 2012

Butik Pengantin di Kedah

Untuk memudahkan CR dan bride-to-be dari Kedah untuk membuat rujukan, CR ada senaraikan beberapa butik pengantin di KEDAH (klik di link untuk ke paparan butik)


SUNGAI PETANI


1) ZAHA PLANNER


2) ISTANA MAHLIGAI


3) CHENTA BRIDAL HOUSE -  
    FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=1508523835           
    BLOG: http://chentabridalhouse.blogspot.com


4) SRI ANGGERIK ANDAMAN PENGANTIN


5) PRIMADONA CREATION


6) DE BUSANA


7) ANDAMAN PENGANTIN WEDDINGKU


8) BUSANA FITRI


9) ASM BUTIK PENGANTIN & FOTO STUDIO


10) ANDAMAN PENGANTIN IMPIANAN


11) SAZA TERATAK PENGANTIN


12) ANDAMAN GUBAHAN BRIDAL HOUSE


13) GLAMOROUS BRIDAL


14) NURKASIH CS (BUTIK PENGANTIN & HIASAN)
     FB: https://www.facebook.com/pages/NurKasih-CS-Butik-Pengantin-Hiasan/152272404840372
     BLOG: http://butikpengantinnurkasih.blogspot.com/


15) MASYURKAN BRIDAL

16) MAK DARA MAHLIGAI PENGANTIN

17) SRI ANGGERIK CS 2

18) ROSLIE STUDIO WEDDING PLANNER




ALOR SETAR


1) BUTIK CINTA


2) SYAM SYAIS WEDDING PLANNER
    FB: https://www.facebook.com/mohdsyamin.syaidin?sk=info
    BLOG: http://syamsyaisas.blogspot.com/


3) LOVESTUDIO WEDDING GALLERY


4) IRAS PRESTIGE
   FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000782535639
   BLOG: http://www.irasprestige.blogspot.com/


5) GEN'S GREAT IDEA BRIDAL GALLERY


6) SAIDIE BRIDAL
    FB: https://www.facebook.com/pages/Saidie-Bridal-Butik-Pengantin-/198116516907678
    BLOG: http://saidiebridal.blogspot.com/?spref=fb


8) NB DE KASIH - Kota Sarang Semut


9) CINDERELLA WEDDING CREATIONS - Jitra


10) D DIARIES CREATION


11) IXORA BRIDAL


12) TAR TERA


13) BERJAYA IMAGE


14) BUTIK SNS ANGGUN


15) DENAFIRA BRIDAL

16) HAASZ BOUTIQUE
      FB: Haasz Boutique
      BLOG: http://haaszcouture.blogspot.com/

17) MAHLIGAI CEMARA


18) BUTIK G-GLAMOUR
      FB: Butik GGlamour GGlamour
      BLOG: http://butikgglamour.blogspot.com/

19) DLA ABADI TOUCH

20) KAY COLLECTIONS SPA

21) ROMZY STUDIO

22) BUTIK AZTANA SRI ANDAMAN


23) AYUB MAHLIGAI PENGANTIN

24) OMBAK KLASIK - Jitra
       FB: Ombak Klasik
       BLOG: http://weddingsbyombaklasik.blogspot.com/

25) BUTIK PENGANTIN ISARA - Jitra

26) RATU BUTIK PENGANTIN JUNE

27) BUTIK PENGANTIN QASEH ALEEYA

28) BUTIK PESONA IDAMAN QASEH

29) BUTIK PENGANTIN ZARINA

30) BUTIK PENGANTIN ARIELINA - Jitra

31) ANDAMAN GP NURRICH

32) DINARIAS BRIDAL - Jitra

33) BUTIK PENGANTIN CINDAI BIRU
                 


KULIM


1) BUTIK PENGANTIN LIA SERI SANDING


2) BUTIK PENGANTIN LIDELINACOLLECTION


3) D TERUNA DARA WEDDING & DECOR

4) ZARITH ANDAMAN

5) DESIRAN ANGGUN
    @ Desiran Anggun Bridal House




Harap dapat membantu. Kebanyakan dari Facebook (so kena log in FB anda), senang nak contact melalui message or comment, then dapatkan no tel or pergi sendiri butik tu. Setakat ni, yang ni jer yang CR dapat bersama link FACEBOOK dan BLOG. Ada yang takde FB dan link BLOG, so, tak dapat nak letak. Kalau ada yang lain, CR update lain :)





26 comments:

mOOn said...

walopon lambat lg nak kawen, tapi xcited nak pi like suma page2 di atas.. muahaha..

dear, nie link makeup2.. mcm cantik gak.. usha la..

http://www.facebook.com/pages/Fynahereblog/175724402464743

Rossnie said...

jom like mengelike :)
that's fyna kan..i tau, start tgoda tgk dia makeup kak is, anak cikgu ishak tamn guru tu..mmg smooth, then produk dia guna pun ok :)

tisjustME said...

tq!! post yang saaaangat membantu :)

Rossnie said...

ur most welcome :)

ada mokhtar said...

Tenkiu sesangt buat review ni.. Hehe.. Minggu ni mng nak jelajah bridal2

Rossnie said...

sesama..i dh p terjah seharian semalam. letih gila. dah dpt pa yg diidamkan. sgt suke. mggu dpn baru betul2 pi book :)

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

Zarith Andaman da combine dgn FEA ELISA skang nie....kedai pun pindah ke tepi jalan yg lagi senang nk cari

Rossnie said...

@honey Sakura: tq yer..klu di kulim tak tau sgt..smua link ni, bkn smua ros tau tmpatnya :)

SYAMSYAIS ALOR STAR said...

terima kasih byk2... rossnie, sbb promote syamsyais wp SSWP... terharu sbb ada jgak yg memberi perhatian...

dinaRIAS BRIDAL said...

Thanx dear.....http://dinariasbridal.blogspot.com

Anonymous said...

Salam,
Butik Vogue di sungai petani sangat tidak profesional,masa kita survey untuk wedding,fasha(owner butik)macam2 dia janji,semuanya manis,bila tiba hari wedding,tuhan saja yang tahu,memang cakap xserupa bikin,saya sangat tidak rekemen butik ini.

tq.

Anonymous said...

hi, boleh recommend tak makeup artist area penang/kedah? saya dah try tnya fyna tp dia dah di booked on my big day. taktau dah nak cari sape yg makeup cantik

lazyzara said...

saya dlm dilema antara gen's @ iras prestige. pening!!

D'MAYESA BOUTIQUE said...

Salam.. mungkin terlambat tetapi harap boleh masukkan link ke butik pengantin kami, D'Mayesa www.dmayesa.com. Butik kami di lot 88, sungai petani, kedah. Kami sediakan pakej perkahwinan yang istimewa (pelamin, baju, gubahan hantaran, etc.). Makeup artist kami (Zana) pernah menjadi jurusolek untuk personaliti TV, VVIP, dan juga cover untuk majalah2 keluaran karangkraf seperti Nur. :-)

Anonymous said...

simply dropping by to say hey

adam son said...

Salam perkenalan...
Saya seorang jurugambar untuk maklumat lanjut sila ke www.jurugambarnikah.blogspot.com. Terima kasih

Anak Seni said...

Assalamualaikum, kpd bakal2 pengantin di seluruh kedah@Malaysia anda boleh mengunjungi butik2 yg tertera diatas utk mengetahui lbih lanjut mengenai mereka dan jika anda mahu mencari pakej photography utk hari bhagia anda, anda boleh mengunjugi dan like page kami ( facebook.com/anakseniphotography ) utk melihat pakej2 terkini kami ... kmi sdang membuat twaran istimewa utk bkal2 pengantin ... 10 tmpahan terawal sahaja stiap bulan ... ;).. tumpang iklan yea admin ... hihihi

Norfaizal Jumri said...

Salam. Tumpang iklan ye admin.

Sewa Kipas air @ air cooler utk majlis keraian dan perkahwinan.

Www.facebook.com/kipasairhaziq

Www.kipasair.blogspot.com

Faizal @ 0189889152

Gen's Great Idea said...

Salam..terima kasih kerana sudi promo butik kami Gen's Great Idea :-)

Arsyad Abdullah said...

Salam, tumpang iklan ye admin.

Kami syarikat travel agency yang menawarkan pakej-pakej bulan madu yang amat menarik mengikut kemampuan saudara/saudari.

Kami menawarkan pakej Bali , Krabi , Phuket, Koh Samui dan banyak lagi.

Jika berminat, boleh visit Facebook and website kami .

https://www.facebook.com/dasiaholidaytous .


Anezah @ 03-21459699/3699

Whatsapps @ 0125610469

Arsyad Abdullah said...

Salam , tumpang iklan ye.

Kami travel agency di Jalan Bukit Bintang yang menawarkan pakej-pakej bulan ke Bali , Krabi , Phuket.

Sila layari Facebook kami untuk maklumat selanjutnya.

https://www.facebook.com/dasiaholidaytous


Anezah@0125610469

Anonymous said...

tumpang iklan ya
butik amani bridal di lagenda heights

ewanlatif said...

butik pengantin di lagenda heights amani bridal

Anonymous said...

salam,saya setuju mengenai butik vougue,pemilik nama fasha..saya pun terkena,.ambil pakej dewan, RM4000, tempah buat baju akad nikah,dan baju bersanding..baju akadnikah,lgsung x sama dgn yg ditempah..hari akad nikah,baru sy dpt tgk baju sy..sblm tu,alasan dia,still ade kt indonesia.. baju bersanding,esok nk kenduri,mlm ni baru sy dpt fitting baju,and the best part, time dia bw baju utk fitting, baju still x siap! kosong,bunga lace ape pn x de,,material kain,sgt lah teruk,x berbaloi dgn RM4K punya harga..then bila sy nk tukar baju,dia ckp semua baju yg sy berkenan dh fully book..then sy xde pilihan,terpaksa pakai jgk baju kawin yg hodoh tu..kawan2 tegur baju kawin sy x cantik..sedih sgt2.. even photographer yg sy upah dtg dr KL pun,tegur baju sy mmg x lawa lgsg..mcm tangkap muat je baju..pdhal,tempahan and deposit dh settle 8 bulan sblm tarikh kawin sy..and part janji manis, sy sokong 200%,janji saja lebih..tp x mampu nk tunaikan..sampai skrg,saya x bg adik beradik sy tempah kt dia dah..before this,sepupu sy pun kena dah dgn dia..tp time tu sy ingat maybe sepupu sy yg terlalu cerewet..bila kena kt btg hidung,br menyesal x sudah..RM4000 tau! rugi sangat2..rasa nk nangis klu ingt bab baju kawin blk..kawin dah la sekali je seumur hidup,last2 kena mcm ni..

Nor Wanie said...

butik vogue dkt area mn?
sy pon k p survey jgak klau leh nk elakkan lah...

ajeera dahaman said...

Assalamualaikum...
sya student dri kolj komuniti amik kos kecantikan dan spa. .
Ada buat pratikal x?...
kalo ada blh cntxt sya Ajeerad@yahoo.co.uk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails