Monday, January 24, 2011

"Magic Pen" membantu saya

Jam menunjukkan pukul 2.30 pagi..apsal ko tak tidur lagi rossnie oi??
Saya sedang busy..keja sekolah bertimbun-timbun. Okey, tipu..pukul 12 baru nak start buat kerja. Dari tadi asyik online dan tengok tv. So anda menjadi seorang yang lalai..hehe

Sedang menjadi cikgu kalut-malut (bukan bukit malut mahupun mulut). Apabila diberi arahan menyiapkan buku kedatangan pelajar dan sistem maklumat murid dengan sekadar segera sebelum bercuti sekolah seminggu (tetiba ada senyuman di wajah kesayangan hamba) membuatkan kerja aku bertambah-tambah. Nasiblah aku rajinkan diri buat lesson plan. Dulu masa sekolah lama kena type dan print. Sekarang ni tulis tangan. Selain dapat menyenamankan tangan, boleh juga membanggakan diri dengan tulisan aku yang huduhhhh..aiyaaa..maluuuuu.

Berbalik kepada "magic pen".

Korang tau ke apa tu magic pen??kalau tak tau tolong rajinkan diri pi guna google translate.

Sebagai guru kelas yang selalu buat mistake tatkala menulis maklumat dalam buku kedatangan pelajar, adalah menjadi kewajipan beliau menggunakan "magic pen" (makk aihhh..ayat cikgu BM)

Untuk maklumat mereka-mereka yang tak tau, kalau nak tulis buku kedatangan ni tak boleh silap. Kalau silap juga, korang tak boleh guna liquid. Tak boleh guna pensel jugak nak tulis. So kalau korang salah nak buat macam mana? Gariskan tempat yang salah tu, then tanda tangan. Tapi bila dah bergaris-garis tu, ada lah corak-corak budak Tadika yang cantik kan. silappp..yang merosakkan pemandangan buku kedatangan tu. (bagi sesiapa yang tak kesah..tak payah la kesah. ada aku kesah??)

Jadinya, sebagai altenatif, aku beli la magic pen

tadaaaa~







ni la pen ajaib tu. Kalau silap, korang boleh padam guna pemadam dekat hujung belakang pen tu. menarik kan??apa lagi..pi la serbu kedai-kedai buku yang berhampiran..



Korang ingat senang ker nak tulis buku kedatangan ni. Siap ada peraturan lagi tu. Memandangkan aku malas nak taip, so tak payah la aku nak bagitau apa peraturannya. Kalau buku kedatangan ni hilang, boleh jadi kes makhamah dan cikgu kena denda. So, bagi cikgu-cikgu yang selalu membuat kesilapan dan bertulisan agak kurang menarik macam haku, bolehlah p serbu kedai buku dan cari ERASABLE PEN

11 comments:

cute1986 said...

wahh macam zam punya..nak beli juga...zam berlagak ngn kami

Solihin Zubir said...

wah! menarik!
kalau guna pen tu untuk sign cheque ok x? hehee..

Solihin Zubir said...

lupa nk tanya.. mahal x? ;-p

IFA Athirah said...

oowh.pen ni!mmg mmbntu sgt la! http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Rossnie said...

cute1986: hikhik..silalah beli..nescaya berkesan..

IFA Athirah: a'a..agak membantula..:P

Rossnie said...

Solihin Zubir: dlm rule kt pen tu bgtau tak bleh sign cek..haha..murah jer pun..rm5+ :P

Gee Jah Noor said...

zam pn ade..senang je tgk dia padam kt register tuh...

iman said...

x boleh jd ni...sy kna cari jugak pen tuh...

bukan kah rosni sdh sedia maklum: TULISAN SAYA SANGAT HUDUH...
haha..
wajib ada pen ini.

Rossnie said...

Gee Jah Noor: zam ada??hehe..jom rmai2 kita try..:P

kak ain: miahahaha..tulisan kita sma2 huduh..uwaaa...buku register dh ternodaa

Yasminhamid said...

apa jenama pen ni yer??? dah cari merata tapi tak jumpa..

putra said...

Nanti balik kl nak beli jugak...member memperkenalkan baru2 ni..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails